marți, 30 octombrie 2007

Unde suntem

Poporul roman : " Este vorba despre un popor care prin stramosii sai isi are radacini de patru ori milenare; aceasta este mandria si aceasta este puterea noastra". 1938 - Nicolae Iorga (1871-1940).
Suntem un popor localizat in intregul spatiu carpato-danubiano-pontic, istoric atestat, cel mai vechi si mai numeros in acest spatiu.
Suntem un popor care a suferit si a reusit sa supravietuiasca multor incercari de a ne dezbina sau supune.
Suntem un popor care a trecut in ultimul secol prin doua razboaie mondiale si o dura perioada de comunism.
Cateodata ne intrebam daca nu cumva cineva incearca sa vada cat de mult mai putem suporta si pana unde vom reusi sa mergem.
Atunci cand marea masa a societatii, joaca masiv la jocuri de noroc tip loto, acest fapt ar trebui sa fie interpretat ca un semnal serios de alarma pentru "artizanii" destinelor noastre.
Atunci cand foarte multi dintre noi, precum intr-un spot publicitar, cauta lantisoare de aur in parizer, incepem sa ne intrebam incotro am plecat si in ce directie am ajuns sa ne indreptam de fapt.
In decembrie '89, am iesit in strada pentru o viata mai buna, pentru dreptul la libera exprimare, pentru eliberarea de cenzura diverselor directii mai mult sau mai putin secrete.
In 2007 A.D., suntem in Uniunea Europeana, dar inca jucam masiv la loto, cautam lantisoare de aur in parizer si incercam sa nu ne aducem aminte de ceea ce insemna cenzura si frica de a ne exprima liber.
...Unde suntem...?!

Niciun comentariu: